20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Mesajı

Kıbrıs adasının eşit ve ortak sahibi olan Kıbrıs Türkü’nün hukukuna, hürriyetine ve varlığına kasteden her türlü girişimi tarihe gömen Barış Harekatı’nın 46. Yıldönümünü kutluyoruz. Dünyayı etkisi altına alan küresel salgın yüzünden belki meydanlarda değiliz. Ancak gönüllerimiz bayram sevinciyle dolu.

Kıbrıs’ta çözüm hedefine ulaşılması, Doğu Akdeniz’in bir güvenlik, istikrar ve iş birliği sahasına dönüşmesine şüphesiz büyük katkı sağlayacaktır. Bu da başta Ada’daki iki halk olmak üzere, uluslararası toplumun ve dünya barışının yararına olacaktır. İnanıyoruz ki, Anavatan ve Garantör Türkiye, çözüm ve uzlaşma yönündeki güçlü iradesini her seferinde ispat etmiş bulunan Kıbrıs Türk halkının çözümsüzlüğün mağduru olmasına da izin vermeyecektir.

Artık daha da kenetlenmeliyiz ve tüm sıkıntılarımızı aşmak için, hep birlikte el ele, gönül gönüle halkımızın refahı için çalışmalıyız.

Bu vesileyle sizlerle üniversitemizin bir müjdesini de paylaşmak isterim. Hatırlarsınız, Türkiye Cumhuriyeti’nin 1 milyon Yazılımcı yetiştirilmesi hedefine İlk Online Türk Üniversitesi Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi olarak biz de katkı koymuş ve yüzde yüz tam burslu 1.000 yazılım mühendisi yetiştirme sözü vermiştik. Tam da bugün, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’mızda bir lisans programı için düzenlenmiş en kapsamlı eğitim bursunu hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

“YARINLAR BİZİM EĞİTİM BURSU” kapsamında; 2020-2021 Güz döneminden başlamak üzere Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Yazılım Mühendisliği Lisans Bölümüne güz dönemi için 100 öğrenci, bahar dönemi için 100 öğrenci olmak üzere, her akademik yıl tam burslu (%100 burslu) 200 öğrenci alınacağını sizlere daha önce duyurmuştuk. Bu projenin toplamda beş yıl süreceğini de söylemeliyim.

Ne mutlu bize ki, bu dönem için burs almaya hak kazanan öğrencilerimizi 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nda açıklıyoruz. Kazanan öğrencilerimizin isimlerini web sayfamızda görebilirsiniz. Hemen belirmeliyim ki, programa kabul edilen öğrenciler, sektörlerindeki tecrübeleri ile meslek yaşamlarında en üst düzeye ulaşmış kişilerden oluşan bağımsız bir seçici kurul tarafından belirlendi. Verdikleri destek ve harcadıkları yoğun mesai için kendilerine şükranlarımızı iletiyorum.

Bu vesileyle kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükran ve saygıyla anarken, şahsım ve üniversitem adına Türk Halkı’nın Barış ve Özgürlük Bayramı’nı içtenlikle tebrik ediyor, başta öğrencilerimiz olmak üzere akademik ve idari kadromuza en iyi dileklerimi sunuyorum.”

Prof. Dr. Tayfun TURGAY

REKTÖR