Gastronomi Eğitiminde Online Dönem Başladı

Türkiye'nin gastronomi alanında en köklü sivil toplum kuruluşu olan Mutfak Dostları Derneği ile üniversitemiz, gastronomi eğitimi alanında önemli bir iş birliğine imza attı. Söz konusu iş birliği kapsamında Gastronomi ve Mutfak Kültürü Sertifika Programları online olarak hayata geçirildi.

Üniversitemiz bünyesinde başlatılan ve tamamen online olarak yürütülecek olan Gastronomi ve Mutfak Kültürü Sertifika Programları'nın içerikleri, Mutfak Dostları Derneği tarafından oluşturulacak.

Eğitimlerin ilk etabı olarak Temel Restaurant İşletmeciliği Sertifika Programı 14 Nisan 2021'de başladı. Yiyecek içecek sektöründe işletmeci olarak çalışmak isteyen veya cafe & restaurant yatırımı yapmayı düşünen kişilere profesyonel beceriler kazandırmaya yönelik olarak tasarlanan online programın süresi toplam 10 hafta olarak planladı. Programda Şef Aylin Yazıcıoğlu, Günaydın Restoranları kurucusu Cüneyt Asan, Öztiryakiler Endüstriyel Mutfak Murahhas Üyesi Tahsin Öztiryakiler gibi alanının önde gelen isimleri eğitmen olarak yer alıyor.

Eğitim hakkında detaylı bilgi için: sem.netkent.edu.tr