REKTÖRÜMÜZÜN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ile beraber çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na yeniden ulaşmanın sevincini yaşıyoruz.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılını ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladığımız bugün, millet egemenliğine dayanan demokrasimizin ve cumhuriyetimizin temelinin atıldığı müstesna bir gündür.
Günümüzde en çok ihtiyaç duyulan güç, yetişmiş insan gücüdür. Bize düşen çocuklarımızı, bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran ve bunlarla birlikte düşünen ve düşündüklerini düzgün bir şekilde ifade edebilen, dürüst, çalışkan, başarılı, demokrasiye ve insan haklarına saygılı, vatanını ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmektir.
Bu vesileyle; yarınlarımızın geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve Yüce Türk Ulusunun “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlar; üzerinde yaşadığımız toprak parçasını vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anarım.

Prof. Dr. Tayfun Turgay
Rektör