Rektörümüzün Yeni Yıl Mesajı

"Yeni yıl; yeni umutları, yeni heyecanları, yeni mutlulukları ve yeni başarıları beraberinde getirir.

2020'yi tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin gölgesinde geçirdik. Kayıplarımız bizi derinden üzdü. Tüm dünya insanları sanki bir sınavdan geçiyor. Kaybettiklerimize rahmet dilerken, dünyanın Covid-19'dan kurtulması için dua ediyoruz.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen NETKENT Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi olarak,  bilimsel çalışmalarımız ve projelerimizle güzel başarılara imza attığımız; KKTC ve Türkiye Cumhuriyeti'ndeki çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile birlikte işbirlikleri gerçekleştirdiğimiz başarılı bir yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. İlk online Türk Üniversitesi olarak pandemi döneminde uzaktan eğitimimizi kesintisiz sürdürdük. Önemli olanın model değil akademik kadro olduğunu bir kez daha ispatladık.

Toplumsal duyarlılığı yüksek bireyler yetiştirmeye çalışan bir üniversite olmanın verdiği heyecanla, 2021 yılında da aynı azimle çalışmalarımıza devam edeceğimize inancım tamdır.

2021 yılının başta Yüce Türk Ulusu olmak üzere tüm dünyada barış, sevgi ve hoşgörü ortamının hâkim olduğu bir yıl olmasını dilerken, başta akademik ve idari kadromuzla öğrencilerimiz olmak üzere herkesin yeni yılını en içten duygularla kutlar, yeni yılın hepimize sağlık, huzur, mutluluk ve başarı getirmesini temenni ederim.

Bir kez daha hatırlatmak isterim, lütfen maskemizi takalım, sosyal mesafemizi koruyalım.''