Yarınlar Bizim Bursu Sonuçları

“YARINLAR BİZİM EĞİTİM BURSU” kapsamında Netkent Üniversitesinde eğitim alacak ilk bursiyerler belli oldu.

İlk Online Türk Üniversitesi Netkent, Kıbrıs Barış Harekatının 46. Yıldönümünde, Barış ve Özgürlük bayramımızı kutladığımız bugün, bölgemizin en kapsamlı burs programının ilk bursiyerlerini açıklamanın heyecanını ve gururunu yaşıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 1 milyon yazılımcı yetiştirilmesi hedefine katkı sağlamak ve KKTC’nin bir yazılım üssü olması amacıyla 5 yılda 1.000 öğrenciye %100 eğitim bursu sağlanacak bu programda 1. Dönem Burs Başvuruları sonuçlandı

Yazılım Mühendisliği programının 2020-2021 güz döneminde eğitimlerine başlayacak ilk 100 bursiyer, sektörlerindeki tecrübeleri ile meslek yaşamlarında en üst düzeye ulaşmış kişilerden oluşan bağımsız bir seçici kurul tarafından özel olarak belirlendi.

Uzun bir hazırlık dönemi sonrası 19 Mayıs 2020 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Tayfun Turgay tarafından kamuoyuna duyurulan burs programımıza 1.700 başvuru yapıldı. Ön eleme ile 400 aday, sonrasında da ilk 100 aday belirlendi. Bu süreçte adayların kimlik bilgileri gizli tutularak Seçici Kurul Üyelerinin tamamen objektif bir değerlendirme yapmaları sağlandı.

Yarınlar Bizim Eğitim Burs Programına başvuran tüm adaylara eğitim ve meslek hayatlarında başarılar diliyor, büyük bir titizlikle çok zor bir görevi üstlenen Seçici Kurul Üyelerimize gösterdikleri hassasiyet ve ayırdıkları zaman için özellikle teşekkür ediyoruz.

NETKENT AKDENİZ ARAŞTIRMA VE BİLİM ÜNİVERSİTESİ “YARINLAR BİZİM EĞİTİM BURSU” ALMAYA HAK KAZANANLAR:

Abdullah Emre Dulger
Yiğit Nebioğlu
Yusuf Can
Yusuf Can Kılıç

*Burs kazanan adaylarımız 20 - 24 Temmuz tarihleri arasında e-posta ve sözlü iletişim yoluyla bilgilendirileceklerdir.