Doç. Dr. Cicioğlu yeniden ATAM bilim kurulu üyesi

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi, İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Doçent Dr. Hasan Cicioğlu Atatürk Araştırma Merkezi Bilim Kurulu asil üyeliğine yeniden seçildi. Cicioğlu araştırma merkezinde 3 yıl daha görev yapacak. ATAM, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na bağlı olarak faaliyet göstermektedir.

Atatürk Araştırma Merkezi, Türkiye Anayasası'nın 134. maddesi gereğince, Atatürk ve eseri hakkında bilimsel araştırmalar yapmak, yaptırmak ve sonuçlarını yaymak, Atatürkçü düşünce, Atatürk İlke ve İnkılapları konularındaki bilimsel araştırma ve etkinlikleriyle, ulusal ve uluslararası alanda temel kurum olarak Atatürk ve eserini dünyaya tanıtmak amacıyla, 2876 Sayılı Kanun ile 11 Ağustos 1983 tarihinde kuruldu.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından bizzat kurulan Türk Dil ve Türk Tarih Kurumları, 1983 yılında Atatürk Araştırma Merkezi ve Atatürk Kültür Merkezi’yle birlikte Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu çatısı altında toplandı.