Rektörümüz Prof. Dr. Tayfun Turgay’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

“Bugün 100’üncü yılını kutladığımız, ‘Başkomutanlık Meydan Muharebesi’ adıyla da bilinen Büyük Taarruz’un zaferle sona ermesi, Türk milletinin asla bağımsızlığını terk etmeyeceğinin ve bu uğurda zor şartlara rağmen canları pahasına mücadele verebildiğinin kanıtı olarak tarihe geçmiştir.

1922 yılında Dumlupınar’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde sonuçlanan 30 Ağustos Zaferi, 1919’da çeşitli zorluklar ve türlü imkânsızlıklar içinde başlatılan istiklal mücadelesinin devamı olarak tarihimizin sayfalarında yer almıştır.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz’ sözünden hareketle, bundan 100 yıl önce olduğu gibi bugün de aynı inançla ilerlemekteyiz.

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi olarak, bu toprakları canları pahasına kazanmış vatan evlatlarına layık olmanın inancı ve gayretiyle, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, aklın ve bilimin ışığında, ülke olarak çağdaş medeniyetler seviyesine erişmemizde daima katkı sağlayacak gençler yetiştirmeyi amaçladığımızı bir kez daha belirtmek isterim.

Netkent Üniversitesi ailesi adına, ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutlar; Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Taarruz’un Başkumandanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarını sonsuz saygı ve minnetle yâd ederim. Canlarıyla bu toprakları Yüce Türk Ulusuna vatan yapmış aziz şehitlerimizin her biri için Allah’tan rahmet dilerim.

Yüce Türk Ulusuna kutlu ve mutlu olsun.’’

Prof. Dr. Tayfun Turgay