Tanınma ve Denklik Konusunda Önemli Duyuru

İlk online Türk üniversitesi ve çağdaş eğitim anlayışının öncüsü olmakla iftihar eden NETKENT Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi’nin tek hedefi ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olan Türkiye Cumhuriyeti ile yüce Türk ulusunun kopmaz bir parçası olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin refahı ve yücelmesidir.
Bu çerçevede milletimize olan sadakatimiz ile yasalara olan saygımız ise, her şeyin üzerindedir.

Hal böyle iken, üniversitemize yeni kayıt için başvuran aday ve/veya mevcut öğrencilerimize YÖK İletişim Merkezini aradıklarında, 26.06.2020 tarihinde kurulun resmi internet sitesinde yayınladığı duyuruya atıfla üniversitemiz mezunlarının denklik alamayacaklarının söylendiğini tespit etmiş bulunuyoruz.

Bu nedenle aşağıda yer alan resmi yazı ile T.C. Yükseköğretim Kurulu’na başvurulmuş ve  YÖK resmi sitesinde yer alan üniversitemiz hakkında gerçeği yansıtmayan 26.06.2020 tarihli duyurunun kaldırılması ve  YÖK İletişim Merkezi tarafından bilgi almak amacıyla kendilerini arayan  üniversitemiz öğrencileri ve öğrenci adaylarına bu duyuruya atıfla aktarılan, üniversitemizin maddi manevi itibarını zedeleyen, gerçeğe ve hukuka aykırı hatalı bilgilendirmeye son verilmesi hususu ivedilikle talep edilmiştir.

Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi