İlk Online Türk Üniversitesi Netkent Hayalindeki Üniversite

Hakkımızda

Eğitimde dijitalleşmenin öncüsü Netkent Akdeniz Araştırma ve Bilim Üniversitesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kurulmuş, eğitim dilinin Türkçe ve İngilizce olduğu İlk Online Türk Üniversitesi'dir.

Ulusal ve uluslararası öğrencileri bünyesinde bulunduran üniversitemiz, kurulduğu ilk günden bugüne kadar dijitalleşme hedefinde hem lokal, hem de global fark yaratmaya ve öncü olmaya devam etmektedir. Halen 3 Fakülte bünyesinde 9 Lisans ve 2 Yüksek Lisans toplam 11 programı ile pandemi sürecine rağmen eğitimine ara vermeden devam eden bölgemizin tek üniversitesi / yüksek öğretim kurumu olmuştur.

Dijital dönüşüm çağının etkin bir aktörü olan Netkent Üniversitesi, önemli olanın yöntem değil, eğitmen olduğu ve günümüz dünyasında teknolojinin eğitimin gelişmesi için vazgeçilmez bir araç olduğu anlayışını benimsemiştir.

Netkent ile, internet kullanım oranının sürekli arttığı, bilgiye erişimin kolaylaştığı, mekan kavramının soyutlaştığı günümüzde zamanın daha da önemli hale geldiği, sadece çağı yakalayan, hatta onu dönüştürenlerin yolunu aydınlatacak bir eğitim kurumu değil, aynı zamanda araştırmaya ve bilim üretilmesine katkı sağlayarak kuruluş ilkelerini yaşatacak bir öncü üniversite hedeflenmiştir.

Broşür